Orakel van Delphi

Naast het kralenspel, dat de analyse van tien thema’s (kralen) omvat, is er een kleiner spel, Het Orakel van Delphi. Dit beperkt zich tot vijf vragen en vormt een gesimplificeerd voorbeeld van hoe een idee wordt opgebouwd.

Het kleine spel nodigt u uit stelling te nemen in een gegeven thema - in het grote spel bepaalt u zelf wat het thema is. U krijgt er vijf vragen voorgelegd - in plaats van zelf tien kralen te analyseren. Bij elke vraag kiest u een voorgegeven antwoord - in plaats van uw eigen antwoorden te formuleren. Zo ontstaat een redenering, een spel met betekenis.

Aan het eind ontvangt u een orakel over uw redenering. Ook dat inzicht ontwikkelt u in het grote spel zelf. Meestal ligt het antwoord op een fundamentele vraag op een ander niveau dan waarop de vraag werd gesteld. Daardoor kan het voor de niet-ingewijde cryptisch lijken.

Ook het kleine spel kan worden toegesneden op specifieke doelgroepen en thema's. Op die manier ondersteunt het een discussie en de zoektocht naar een idee.

Klik op deze link om bij het orakel te komen. Of lees eerst de volgende pagina's voor meer uitleg over het orakel.